Ghid de selectie si intrebari frecvente


1. Ce trebuie sa stiu cand cumpar o chiuveta Alveus?

2. Din ce materiale sunt realizate chiuvetele Alveus?

3. Care sunt principalele caracteristici si avantaje ale inoxului ?

4. Care sunt diferentele intre finisajele suprafetelor?

5. Care este grosimea tablei de inox folosita la chiuvetele Alveus?

6. Care sunt caracteristicile si avantajele materialului compozit Algranit?

7. Dupa orientarea cuvei, in cate tipuri se pot clasifica chiuvetele Alveus?

8. Cate tipuri de instalare a chiuvetelor se cunosc ?

9. Ce inseamna sifon cu pop-up?

10. Ce este prea-plinul?

11. Ce tipuri de accesorii pot alege alaturi de o chiuveta Alveus?

12. Ingrijire si intretinere.

13. Unde poti cumpara chiuveta Alveus?

14. Pentru cat timp beneficiezi de garantia chiuvetelor si bateriilor Alveus?
1. Ce trebuie sa stiu cand cumpar o chiuveta Alveus?


Cand doriti sa cumparati o chiuveta se recomanda sa tineti cont de urmatoarele:
  • dimensiunile dulapului (corpului de mobilier in care se monteaza chiuveta) – in primul rand trebuie sa tineti cont de dimensiunile/latimea dulapului, care va limiteaza alegerea; Chiuvetele Alveus sunt clasificate dupa latimea minima a dulapului si anume 400, 450, 500, 600, 800, 900 si 1000 mm plus 900x900 corp pe colt. Chiuvete mici de bucatarie se pot monta in corpuri mai mari dar nu si invers. De exemplu o chiuveta proiectata pentru un dulap de 400 mm se poate monta in orice alt corp ce depaseste aceasta dimensiune.
  • orientarea cuvei – odata ce ati determinat latimea dulapului va trebui sa determinati pozitionarea cuvei in planul bucatariei. Puteti alege intre stanga, dreapta si reversibila. Multe chiuvete fiind reversibile, orientarea nu mai este o problema la momentul cumpararii chiuvetei, aceasta putand fi orientata cu picuratorul in orice parte doriti.
  • In urmatorul pas va trebui sa alegeti din diferitele materiale (inox sau compozit), diferitele tipuri de instalare (incastrabil, incorporabil, la nivelul blatului, sub blat sau pe masca) si diferite design-uri.


2. Din ce materiale sunt realizate chiuvetele Alveus?


Chiuvetele de bucatarie Alveus sunt disponibile intr-o gama variata de materiale, finisaje si culori. In afara de chiuvete din inox cu cele trei finisaje (satin, leinen si microleinen), oferta noastra include si chiuvete din material compozit realizate din Algranit. In gama variata de culori Algranit, cu siguranta puteti gasi culoarea care se asorteaza bucatariei dumneavoastra, sau pe aceea cu care sa creati un frumos contrast.

Chiuvetele Alveus sunt produse din diferite materiale:
  • otel inoxidabil de cea mai buna calitate (Premium) disponibil in varianta de finisaj satin, leinen si microleinen
  • material compozit Algranit disponibil in intreaga gama de culori (arctic, dalmata, terra, rubin, carbon, anthrazit metalizat, cappuccino metalizat, bej granit)


3. Care sunt principalele caracteristici si avantaje ale inoxului (otelului inoxidabil)?


Principalele caracteristici ale inoxului CrNi 18/10 sunt:
  • curatare usoara care asigura o igiena de un nivel inalt
  • rezistenta la temperaturi inalte si la socuri termice (schimbari rapide de temperatura)
  • rezistenta la impact
  • rezistenta la factori chimici


4. Care sunt diferentele intre finisajele suprafetelor?


Diferentele intre diferitele tipuri de finisare sunt date in mare masura de aparente si foarte putin de rezistenta la zgarieturi. In timp ce finisajul SATIN este un material lucios si usor de curatat, LEINEN si MICROLEINEN sunt materiale de o textura mata, care este mai putin sensibila la zgarieturi, dar care necesita o curatare mai atenta. Caracteristicile tehnice ale materialului de baza sunt aceleasi in toate variantele de finisaj; oricum anumite chiuvete sunt disponibile in toate cele trei variante de finisaj


SATIN
 
LEINEN
 
MICROLEINEN


5. Care este grosimea tablei de inox folosita la chiuvetele Alveus?


Grosimea inoxului CrNi 18/10 variaza intre 0.5 si 1 mm functie de nivelul de pret al chiuvetei.


6. Care sunt caracteristicile si avantajele materialului compozit Algranit?


Chiuvetele de bucatarie fabricate din noul material compozit Algranit contin 70% particule de granit, legate intre ele printr-o rasina polimerica de inalta calitate pentru a atinge o rezistenta la temperaturi inalte de pana la 280°C.
Chiuvetele prezinta o excelenta rezistenta la zgarieturi si lovituri, in timp ce suprafata foarte bine finisata este usor de curatat; murdarie, pete si chiar chimicale deversate accidental pot fi indepartate fara efort. Rezistenta crescuta a materialului si respectarea instructiunilor de curatare garanteaza o folosire indelungata a acestor chiuvete.

algranit


7. Dupa orientarea cuvei, in cate tipuri se pot clasifica chiuvetele Alveus?


Chiuvetele de bucatarie Alveus se pot orienta diferit pentru a se potrivi perfect cerintelor bucatariei voastre. Ca sa va usuram alegerea, fiecarui model prezentat in acest catalog i se alatura o lista cu variantele disponibile.

Stanga – cuva mare pe stanga, picuratorul pe dreapta
Dreapta – cuva mare pe dreapta, picuratorul pe stanga
Reversibila  - orice orientare este posibila; cuva pe stanga sau pe dreapta
Neorientata – orice aranjament sau aliniere posibila
Pe colt – pot fi instalate pe corp de colt, unele modele putand fi instalate si linear in functie de dimensiunile modelului ales.


8. Cate tipuri de instalare a chiuvetelor Alveus cunoastem?


Chiuvetele Alveus se potrivesc diverselor tipuri de instalare, facandu-le sa se potriveasca perfect deign-ului si arhitecturii bucatariei.

(I) Chiuvetele incastrabile – sunt instalate in blatul de bucatarie dand continuitate blatului de lucru. Chiuveta este introdusa intr-un decupaj in blat si fixata cu clemele livrate impreuna cu chiuveta. Chiuvetele incastrabile se pot monta pe blaturi cu o grosime intre 25 si 40 mm.
 
(F) Chiuvete la nivelul blatului – sunt montate pe blat astfel incat sa formeze o suprafata de lucru uniforma. Marginile subtiri care aproape ca nu se observa ofera posibilitatea unei curatari usoare a blatului de lucru si au avantajul unei montari simple (la fel ca in cazul incastrarii).Exista multe combinatii si cuve disponibile.
 
(S) Chiuvetele incorporate – sunt instalate in blaturi rezistente la apa (piatra sau materiale compozite) decupate perfect astfel incat marginea chiuvetei sa devina continuarea blatului de lucru.
 
(U) Chiuvete ingropate (montate sub blat) – sunt atasate de partea de jos a blatului, marginea chiuvetei fiind practice sub blatul fabricat din piatra sau materiale rezistente la apa. Aceasta instalare permite utilizarea unor cuve de dimensiuni mari in combinatii limitate. Absenta imbinarii intre marginea chiuvetei si blat in partea superioara a acestuia contribuie la posibilitatea curatarii cu usurinta a bucatariei.
 
Chiuvetele neîncastrabile sunt – Chiuvetele neîncastrabile sunt montate ca elemente terminale ale blatului unuia sau a două dulapuri de bucătărie. Marginea acestora măsoară 30. Chiuvetele neîncastrabile au marginea dinspre perete de 30 mm sau în unele cazuri aceasta nu există.


9. Ce inseamna sifon cu pop-up?


Unele chiuvete se livreaza cu sifon cu pop-up, care actioneaza automat ventilul. Acesta este foarte practic cand se doreste inchiderea sau deschiderea ventilului fara a necesita udarea mainilor (ventilul este actionat automat de la butonul montat pe chiuveta fara a mai fi nevoie sa introduceti mana in cuva)


10. Ce este prea-plinul?


Chiuvetele Alveus sunt proiectate astfel incat apa in exces sa nu ramana pe suprafata chiuvetei, ci sa se scurga in sifon sau in prea-plin. Prea-plinul este o deschidere in peretele cuvei sau pe picurator, care previne ca apa sa curga in afara chiuvetei daca sifonul este blocat. Prea-plinul este un fel de mecanism de siguranta in bucataria voastra.


11. Ce tipuri de accesorii pot alege alaturi de o chiuveta Alveus?


Cand cumperi o chiuveta Alveus, este clar stabilit ce accesorii  sunt incluse si ce poti cumpara separat. La majoritatea chiuvetelor sifonul este inclus. Exista o serie de accesorii ce pot fi alese suplimentar in functie de modelul chiuvetei .


12. Ingrijire si intretinere


Produsele reunite sub brand-ul Alveus sunt cotate ca fiind foarte bune in materie de calitate, material si design. De cand chiuvetele sunt produse din diferite materiale cu caracteristici specifice, a fost necesara ajustarea modului de curatare si intretinere. Fiecare chiuveta este livrata cu instructiuni de ingrijire si intretinere. Respectand aceste instructiuni, asigurati o viata mai lunga produsului vostru Alveus.

Chiuvete de inox si hote
Pentru curatare folositi carpe moi si detergent lichid. Se interzice folosirea detergentilor pentru argint, a buretilor din sarma si a detergentilor ce contin particule abrazive. Nu depozitati obiecte metalice neprotejate pe suprafetele de inox. Pentru a evita patarea, nu lasati mancare sau substante corozive (suc de fructe, sare, mustar, maioneza) pe suprafetele din inox pentru perioade indelungate. Se recomanda stergerea cu o carpa moale, uscata dupa spalare.

Chiuvete din material compozit
Majoritatea murdariilor pot fi indepartate cu carpe moi si detergent lichid sau pe baza de amoniac. Petele mai dificile pot fi indepartate cu un agent fin de lustruire, urmele de calcar ramase cu otet 9%. Detergentii pe baza de clor sau expunerea indelungata la agenti chimici puternici pot deteriora suprafata chiuvetei. Daca s-a produs contactul cu un astfel de agent, clatiti repede cu apa. Recomandam folosirea tocatoarelor de bucatarie.


13. Unde poti cumpara chiuveta Alveus?


Produsele Alveus se pot cumpara din micile si marile magazine de specialitate din Romania, in magazinul nostru online, in showroom-ul nostru.


14. Pentru cat timp beneficiezi de garantia chiuvetelor si bateriilor Alveus?


Garantia este de 20 ani pentru chiuvetele Alveus de inox, 5 ani  pentru chiuvetele  din material compozit, 15 ani pentru bateriile Alveus si de 2 ani doar pentru anumite baterii si pentru hotele Alveus.

Site-uri pe alveus.ro folosesc cookie-uri de domenii.
Nu sunt de accord